Ponuda

Moderato Cantabile

Ponuda

Kava

Druženje s prijateljima, prepričavanje različitih događaja, poslovni sastanci ili tek dnevni ritual čitanja novina, nezamislivi su bez kave. Našim vjernim gostima s posebnom pažnjom i ljubavlju spravljamo njihov omiljeni napitak, vodeći računa i o najsitnijim detaljima.

Lepršave cvjetne note naše Franck Superiore espresso kave na bazi čokolade u bogatoj, izbalansiranoj šalici kreirane su za ljubitelje vrhunske kave. Sofisticiran raspon okusa te dugotrajni aftertaste zadovoljit će i najzahtjevnija nepca.

Kava je jedan od najpopularnijih napitaka na svijetu s bogatom i zanimljivom prošlošću. U prilog tome navodimo nekoliko zanimljivih činjenica o napitku bez kojega većina ljudi ne može ni zamisliti početak dana.

  • Prema legendi, kavu je u 9. stoljeću otkrio pastir iz Etiopije, primijetivši da su njegove koze, nakon što su pojele bobice kave, počele „plesati“ i nisu mogle zaspati.
  • Riječ kava dolazi od arapske riječi quahweh, pokrajine Kaffa u Etiopiji, što u prijevodu znači „vino iz zrna“.
  • Kava je napitak koji se najviše konzumira, odmah iza vode.
  • Kava je roba kojom se najviše trguje, odmah iza nafte.
  • Prva web kamera izumljena je zbog posude za kavu. Znanstvenici na Sveučilištu Cambridge postavili su kameru na poslu kako bi znali kada je posuda za kavu prazna.
  • Na svijetu se svakoga dana popije preko 1,6 milijardi šalica kave.
Ponuda – Cakes

Moderato

Cakes

Moderato cakes izrađuju spretne ruke našeg slastičarskog tima prema originalnim recepturama, s puno ljubavi i pažnje. Najbolje belgijske i talijanske čokolade, mliječno vrhnje, maslac, lješnjaci udovoljavaju i najzahtjevnijim sladokuscima.

Visokokvalitetni i pomno birani sastojci od prvog dana sastavni su dio naših prepoznatljivih torti i kolača. Iskustvo stečeno u izradi slatkih delicija iz dana u dan nadograđujemo te pratimo nove trendove.

Udovoljite svom nepcu odabirom jedne od torti iz naše svakodnevne ponude te uživajte u svježim slasticama u ugodnom i profinjenom ambijentu Moderato coffee & cakes bara.

Katalog torti

Ponuda 3

 

Kroasani

Predahnite nakratko i ukradite jutru nekoliko minuta za sebe. Vrhunska kava bogatog raspona okusa savršeno se ljubi sa svježim i vrućim kroasanima koji su upravo izašli iz naše pećnice. Neka vaš dan započne u Moderato coffee & cakes baru.

Sokovi

prirodni cijeđeni

Uzmite ono najbolje iz prirode. Odaberite svoj omiljeni okus i okrijepite se čašom zdravlja. Za vas pripremamo svježe cijeđene prirodne sokove od različitih kombinacija okusa voća i povrća. Uživajte u Moderato mixu i kreirajte vlastiti osvježavajući napitak birajući omiljene zdrave namirnice.

Superiore Tea

čajevi

Savršenstvo prirode dolazi u obliku Franck Superiore čajeva. Kreiran za istinske ljubitelje čajeva, Franck Superiore Tea linija donosi 11 čarobnih okusa biljnih (Aromatični šipak, Kamilica i med, Menta i Rooibos naranča), voćnih (Tropsko jutro i Ljetni san), zelenih (Sencha i Trešnjin cvijet) i crnih čajeva (English Breakfast, Crni Earl Grey i Darjeeling). U svakom od ovih jedinstvenih okusa nalaze se samo najbolji, nježni listići i pupoljci te pažljivo birani komadići voća.